icon_menuBijwonen

Eten we straks insecten als borrelnootjes?

"Kan iemand mij de schaal met sprinkhanen doorgeven?" Volgens Catriona Lakemond (Wageningen University) duurt het niet lang voordat deze zin op feestjes en partijen te horen valt. Want insecten zijn niet alleen hartstikke voedzaam, ze zijn ook nog eens makkelijk om te produceren en met de juiste dipsaus heerlijk om te eten.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Onderzoeksstation Insectpoint begon met het kweken van insecten voor dierenvoer, maar produceert nu steeds meer voor menselijke consumptie. Lees er over op NEMO Kennislink.
dr. ir. Catriona Lakemond

Over dr. ir. Catriona Lakemond

Het eten van de toekomst: dat is wat Catriona Lakemond (Wageningen University) interessant vindt. Ze neemt haar werk ook mee naar huis, want haar zoontje mocht al op jonge leeftijd proeven van sprinkhanen. En nu maar hopen dat de rest van de wereld dat net zo lekker gaat vinden als hij!

We worden gesteund door: