icon_menuBijwonen

Ga je in de toekomst je koffie met je eigen data afrekenen?

 

"Als jij ons inzicht geeft in je prestaties op de sportschool, krijg je korting op je zorgverzekering!" Zou jij het doen? In de toekomt zul je dit steeds vaker tegen gaan komen: je data is grof geld waard. Heb jij al bedacht in welke kluis je dit gaat stoppen?

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Bedrijven houden meer data van hun klanten bij dan ooit. Vanaf 25 mei 2018 krijgen wij in de EU de controle over de gegevens die bedrijven van ons bijhouden. Hoewel de wet voorschrijft dat elke gebruiker overal en altijd zijn gegevens mag opvragen en meenemen, is het nog maar de vraag hoe dat in de praktijk gaat uitpakken.

De video voor de nachtclub is van hogeschool Saxion. De hogeschool wil toekomstige studenten laten nadenken over hun rol in een wereld die steeds slimmer wordt.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Eva van den Broek het over heeft? Check de NWA-route over big data. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

dr. Eva van den Broek

Over dr. Eva van den Broek

Dr. Eva van den Broek is verbonden aan de Universiteit van Wageningen.

We worden gesteund door: