icon_menuBijwonen

Gaat je speeksel lijken op dat van je partner als jullie vaak tongzoenen?

Eindelijk eens een college over zoenen! En wel over de vraag hoeveel bacteriën je eigenlijk uitwisselt bij zo'n lekkere tongzoen. In dit college wordt er onder niet-toeziend-oog van microbioloog Remco Kort een tongzoen uitgewisseld, waarna hij uitlegt of het speeksel van twee mensen die tongzoenen meer op elkaar gaat lijken of niet.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Remco Kort deed voor museum Micropia en TNO onderzoek naar de effecten van tongzoenen op de orale microbiota. In het museum kun je nu zelf ontdekken hoeveel en welke microben je met elkaar uitwisselt tijdens een tongzoen. Kennislink ging op bezoek bij museum Micropia.

 
prof. dr. Remco Kort

Over prof. dr. Remco Kort

Microbioloog prof.dr. Remco Kort (Vrije Universiteit van Amsterdam) is gefascineerd door de voor ons onzichtbare wereld: die van de micro-organismen. Zijn missie is om een groot publiek kennis te laten maken met allerlei bijzondere bacteriën en slimme schimmels, die we niet kunnen missen in ons dagelijks leven. Met zijn onderzoek naar tongzoenen haalde hij de internationale media. (foto: Sacha de Boer)

We worden gesteund door: