icon_menuBijwonen

Hoe geef je iemand een compleet nieuw gezicht?

Een compleet gezicht transplanteren, dat is verschrikkelijk moeilijk. Onlangs lukte het bij een brandweerman wiens gezicht volledig verbrand was. Wat komt daar allemaal bij kijken? Gelukkig kan prof.dr. Irene Mathijssen (Erasmus MC, Plastische Chrirurgie) je dat precies uitleggen! Voor wie bang is dat er bloed te zien is in het college: geen zorgen, dit college is geschikt voor alle leeftijden! Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
In het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud in Nijmegen wordt gebruik gemaakt van een driedimensionaal computerprogramma om chirurgische ingrepen aan het gezicht preciezer te maken. Hoe gebruiken ze deze 3d-beelden bij een operatie? Lees meer op Kennislink.
prof. dr. Irene Mathijssen

Over prof. dr. Irene Mathijssen

Prof.dr. Irene Mathijssen is plastisch chirurg en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit op het gebied van "craniofaciale afwijkingen" - ofwel afwijkingen aan de schedel en het gezicht. Met chirurgische precisie en een grote passie voor haar uitdagende vakgebied legt ze je uit voor welke grote uitdagingen de plastische chirurgie telkens weer staat. (foto: Levien Willemse)

We worden gesteund door: