icon_menuBijwonen

Hoe kan een arts je botten laten groeien?

Een schroevendraaiertje en een paracetamol. Dat heb je - onder andere - nodig om iemands botten elke dag een klein beetje op te rekken. Wat plastisch chirurgen nog meer kunnen met jouw botten en wanneer dat broodnodig is, dat legt prof.dr. Irene Mathijssen (Erasmus MC) je uit. Inclusief boeiende voor- en nafoto's! Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Het printen van driedimensionale implantaten met levende cellen, die de structuur van kraakbeen of bot nabootsen, gaat veel betekenen voor de regeneratieve geneeskunde. Meer weten over medische 3d-printers? Lees dan meer op Kennislink.
 
prof. dr. Irene Mathijssen

Over prof. dr. Irene Mathijssen

Prof.dr. Irene Mathijssen is plastisch chirurg en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit op het gebied van "craniofaciale afwijkingen" - ofwel afwijkingen aan de schedel en het gezicht. Met chirurgische precisie en een grote passie voor haar uitdagende vakgebied legt ze je uit voor welke grote uitdagingen de plastische chirurgie telkens weer staat. (foto: Levien Willemse)

We worden gesteund door: