icon_menuBijwonen

Hoe vind je in no-time de beste spermacel?

Hoe meet je zelf of je gezond bent? En hoe kun je erachter komen wat er aan de hand is als je niet naar behoren functioneert? Loes Segerink legt je uit wat de nieuwste technologieën zijn op dit gebied en of je binnenkort misschien niet eens meer naar de huisarts hoeft.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

‘Thuistest voor mannelijke onvruchtbaarheid’
Er is een chip ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt voor mannen om zelf de kwaliteit van hun sperma te meten. Eerst moest dit door een laborant gedaan worden, waardoor het arbeidsintensief en duur was.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Loes Segerink het over heeft? Check de NWA-route over personalized medicine. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

NWO Veni-Lauraat, Dr. Loes Segerink

Over NWO Veni-Lauraat, Dr. Loes Segerink

Dr. Loes Segerink is biomedicus aan de Universiteit Twente.

We worden gesteund door: