icon_menuBijwonen

Hoe krijg je een gezondere darmflora?

Ken je die reclamespotjes voor drankjes ter bevordering van een gezonde darmflora? Heb je daar nou wat aan? Microbioloog Remco Kort (Vrije Universiteit) legt je uit wat het belang is van een gezonde darmflora en hoe die verbeterd kan worden. Als je niet tegen vieze verhalen kunt, ben je gewaarschuwd: Remco legt namelijk ook uit hoe een poeptransplantatie kan helpen. Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

In de synthetische biologie worden nieuwe bacteriën ontworpen. Zo kun je stinkende bacteriën, zoals in je poep, naar banaan laten ruiken. Maar je kunt er ook pasgeboren baby’s mee redden. Lees er meer over op Kennislink.nl.

prof. dr. Remco Kort

Over prof. dr. Remco Kort

Microbioloog prof.dr. Remco Kort (Vrije Universiteit van Amsterdam) is gefascineerd door de voor ons onzichtbare wereld: die van de micro-organismen. Zijn missie is om een groot publiek kennis te laten maken met allerlei bijzondere bacteriën en slimme schimmels, die we niet kunnen missen in ons dagelijks leven. Met zijn onderzoek naar tongzoenen haalde hij de internationale media. (foto: Sacha de Boer)

We worden gesteund door: