icon_menuBijwonen

Hoe kun je te dik en toch gezond zijn?

Je kijkt naar beneden en ziet dat er zich in de loop der jaren wat vet is gaan ophopen rondom je middel. Waarom is het gevaarlijk om juist daar teveel vet te hebben? Renger Witkamp (Wageningen UR) legt uit hoe het nu precies zit met de gevaren van die extra kilootjes en of het per definitie ongezond is om wat dikker te zijn.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Japanse sumoworstelaars hebben maar weinig last van hun torenhoge BMI. Volgens Professor Ellen Kampman kun jij door te minderen met tussendoortjes ook een sumoworstelaar van buiten en een gezonde topsporter van binnen worden. Lees er meer over op Kennislink.nl

prof. dr. Renger Witkamp

Over prof. dr. Renger Witkamp

Renger Witkamp is hoogleraar Voeding en Farmacologie aan Wageningen University. Je kunt bij hem terecht met zo ongeveer al je vragen over de effecten van voeding en geneesmiddelen op je gewicht en op je gezondheid in het algemeen. Ook onderzoekt hij de wisselwerking tussen voeding en geneesmiddelen. Uit zijn onderzoek blijkt dat "one drug fits all" al net zo onwaar als "one size fits all".

Met de steun van