icon_menuBijwonen

Hoe maak je een hamburger in het laboratorium?

Prof. dr. Mark Post (Maastricht University), beter bekend als “De Vleesprofessor”, presteerde het om als eerste ter wereld een hamburger in het lab te kweken. In één klap was hij wereldnieuws en ging zijn kweekburger de hele wereld over. In dit college leer je alles over de totstandkoming van dit bijzondere stukje vlees. Wat betekent dit voor de toekomst? Komt er een einde aan alle honger en vreselijke voedseltekorten in de wereld? Meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Mark Post wist al langer dat hij zelf een hamburger wilde groeien. Meer over de techniek achter dit kweekvlees lees je hier.
prof. dr. Mark Post

Over prof. dr. Mark Post

Mark Post is als hoogleraar vasculaire fysiologie verbonden aan de Universiteit Maastricht, maar de meeste mensen kennen hem als de vleesprofessor. In 2013 is professor Post wereldnieuws als hij de eerste hamburger van kweekvlees presenteert.

We worden gesteund door: