icon_menuBijwonen

Hoe maak je jezelf gelukkig?

 

Gelukkig zijn willen we allemaal, maar wist je dat geluk ook bijdraagt aan succes? Hoe dat komt hoor je in het college van Prof. dr. Nele Jacobs.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'We leren pas echt iets over geluk als we kijken naar verschillen tussen mensen'. Waar komt geluk vandaan? Eén ding is zeker: iedereen haalt geluk uit iets anders. Het onderzoek naar geluk kan veel verder komen als we kijken naar de verschillen tussen mensen.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Nele Jacobs het over heeft? Check de NWA-route over menselijk gedrag. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen. 

Prof. dr. Nele Jacobs

Over Prof. dr. Nele Jacobs

Prof. dr. Nele Jacobs is als levenslooppsycholoog verbonden aan de Open Universiteit.

We worden gesteund door: