icon_menuBijwonen

Hoe smaakt het eten op Mars?

Als het aan Elon Musk ligt, wonen er straks mensen op Mars. Maar wat gaan zij daar dan eten? Dit is waar dr. ir. Wieger Wamelink (Universiteit van Wageningen) in beeld komt: in zijn college hoor je hoe je eten verbouwt op Mars en krijg je zelfs iets te proeven van zo'n Mars-Menu.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Goed nieuws voor toekomstige Marsbewoners. In de bodem blijken plantjes gewoon te ontkiemen en zelfs tot bloei te komen. Dat opent de weg voor landbouw op de rode planeet. Al zijn er nog wel wat problemen te tackelen.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Wieger Wamelink het over heeft? Check de NWA-route over oorsprong van leven. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Dr. ir. Wieger Wamelink

Over Dr. ir. Wieger Wamelink

Dr. ir. Wieger Wamelink is verbonden aan de Universiteit van Wageningen.

We worden gesteund door: