icon_menuBijwonen

Hoe versla je stress?

In een tijd waar 1 miljoen Nederlanders jaarlijks het risico lopen op een burnout of andere stressgerelateerde ziekte, is een een beetje hulp bij het omgaan met stress niet verkeerd. Onze redder in nood: prof. dr. Ad Vingerhoets (Tilburg University) vertelt je wat je kunt doen om je stress te beperken.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'Minder stress door Mindfulness'. Mindfulness is hip onder jonge mensen met drukke sociale levens, maat het is niet slechts een hype volgens Rinske Gotink. Uit haar onderzoek bleek dat mindfulness de behandeling van psychische en lichamelijke kwalen kan ondersteunen.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Ad Vingerhoets het over heeft? Check de NWA-route over menselijk gedrag. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Prof. dr. Ad Vingerhoets

Over Prof. dr. Ad Vingerhoets

Prof. dr. Ad Vingerhoets is verbonden aan de Universiteit Tilburg. Hier doet hij onderzoek naar onze emoties, en in het bijzonder: huilen.

We worden gesteund door: