icon_menuBijwonen

Hoe vind je een alien?

Er is een wetenschappelijke formule waarmee we kunnen berekenen óf en zo ja, hoevéél aliens er zijn. Echt waar. Lucas Ellerbroek (Universiteit van Amsterdam) legt 'm uit en geeft ook een mooie live demonstratie van hoe je exoplaneten (mogelijk met leven) kan turven.

Lucas Ellerbroek is tevens schrijver van het boek Planetenjagers. www.planetenjagers.nl 

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'De Drake-vergelijking 2.0'. Sinds de jaren zestig bestaat de Drake-vergelijking, een formule voor het berekenen van de kans op buitenaards leven. Astrobioloog Caleb Scharf en chemicus Lee Cronin kwamen met een nieuwe formule, die de kans analyseert dat op een planeet zoals de aarde leven ontstaat. Die kans wordt volgens hen stukken groter met interplanetaire ‘bevruchting’.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Lucas Ellerbroek het over heeft? Check de NWA-route over oorsprong van leven. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Dr.  Lucas Ellerbroek

Over Dr. Lucas Ellerbroek

Dr. Lucas Ellerbroek is sterrenkundige aan de Universiteit van Amsterdam.

We worden gesteund door: