icon_menuBijwonen

Hoe voorkomen we dat bacteriën resistent worden tegen antibiotica?

De kans is groot dat je wel eens een antibioticumkuurtje geslikt hebt. Maar wat doe je als de ene na de andere kuur niet meer aan blijkt te slaan? Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit, bespreekt het grote probleem van antibioticumresistentie, maar heeft gelukkig ook ideeën hoe we dit probleem op kunnen lossen. Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat antibiotica de darmflora van een varken compleet op zijn kop zetten. In  de varkenspoep werd elf procent meer van de antibioticaresistente E.coli bacterie aangetroffen. Lees er meer over op Kennislink.nl.

   
prof. dr. Remco Kort

Over prof. dr. Remco Kort

Microbioloog prof.dr. Remco Kort (Vrije Universiteit van Amsterdam) is gefascineerd door de voor ons onzichtbare wereld: die van de micro-organismen. Zijn missie is om een groot publiek kennis te laten maken met allerlei bijzondere bacteriën en slimme schimmels, die we niet kunnen missen in ons dagelijks leven. Met zijn onderzoek naar tongzoenen haalde hij de internationale media. (foto: Sacha de Boer)

Met de steun van