icon_menuBijwonen

Hoe ziet de mens er over duizend jaar uit?

Mirte Bosse (Wageningen Universiteit) ontdekte dat vogels die gevoerd worden door mensen langere snaveltjes kregen om bij de zaadjes in bakjes te kunnen: evolutie aan het werk. Maar wat betekent dit voor ons? Zijn we over duizend jaar allemaal dik? Welke huidskleur hebben we dan? Kortom: kunnen we evolutie voorspellen?

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'Op reis met Darwin'. Meer dan 175 jaar nadat Charles Darwin zijn beroemde reis met de Beagle maakte, wordt zijn reisverslag opnieuw uitgebracht. Zijn bijzondere waarnemingen zijn in deze volledig geïllustreerde versie in beeld gebracht. Zo kun je zelf zien waar Darwin de inzichten voor zijn beroemde evolutietheorie opdeed.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Mirte Bosse het over heeft? Check de NWA-route over oorsprong van leven. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Dr.  Mirte Bosse

Over Dr. Mirte Bosse

Dr. Mirte Bosse doet onderzoek aan de Universiteit Wageningen naar fokkerij en genetica.

We worden gesteund door: