icon_menuBijwonen

Hoe zorgde de Eerste Wereldoorlog ervoor dat je nu naar de plastisch chirurg kunt?

Soldaten die een eeuw geleden in een loopgraaf gewond raakten aan hun gezicht, kregen bij terugkomst - als ze geluk hadden – een lapje voor hun oog of een masker om de verwondingen te verbergen. Maar gelukkig waren er artsen die vonden dat dat beter moest kunnen en zo werd de “plastische chirurgie” geboren als nieuw vakgebied. Hoeveel lefgozerij daarbij kwam kijken hoor je van prof.dr. Irene Mathijssen (Erasmus MC). Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Zwitserse wetenschappers kunnen gekweekte huid van een embryo gebruiken om brandwonden te behandelen. Hoe doen ze dat precies? Lees meer over deze bijzondere huidtransplantatie op Kennislink.
prof. dr. Irene Mathijssen

Over prof. dr. Irene Mathijssen

Prof.dr. Irene Mathijssen is plastisch chirurg en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit op het gebied van "craniofaciale afwijkingen" - ofwel afwijkingen aan de schedel en het gezicht. Met chirurgische precisie en een grote passie voor haar uitdagende vakgebied legt ze je uit voor welke grote uitdagingen de plastische chirurgie telkens weer staat. (foto: Levien Willemse)

We worden gesteund door: