icon_menuBijwonen

Is genetische manipulatie van planten een goed idee?

Via genetische manipulatie kunnen we meer voedsel produceren, wat beter smaakt en een hogere voedingswaarde heeft. Maar de manipulatie van voedsel heeft ook een keerzijde. Om de voedzame eigenschappen van een plant te stimuleren, gaan andere natuurlijke eigenschappen verloren. Professor Haring geeft in dit college antwoord op de vraag of genetische manipulatie het allemaal waard is.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.   Onlangs concludeerde een Franse studie dat genetisch gemodificeerde mais in combinatie met een veelgebruikt onkruidbestrijdingsmiddel onder ratten tot vroegtijdige sterfte leidde en dat deze dieren ook ernstige tumoren ontwikkelden. Lees meer.
prof. dr. Michel Haring

Over prof. dr. Michel Haring

Michel Haring is als hoogleraar Plantenfysiologie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn huidige onderzoek richt zich op de signaaltransductie van planten, simpel gezegd hoe planten met elkaar en hun omgeving communiceren.

We worden gesteund door: