icon_menuBijwonen

Kun je de gevangenis in gaan voor het downloaden van een film?

Je weet dat het eigenlijk niet hoort, maar omdat iedereen het doet, heb jij het ook wel eens gedaan: illegaal downloaden. Maar als je die film alleen thuis kijkt, is er niks aan het handje, toch? Bart Schermer (Universiteit Leiden) legt uit dat je daar tot voor kort mee weg kon komen, maar dat je dankzij het Europese Hof misschien binnenkort wel een agent op de stoep hebt staan. Je bent gewaarschuwd......! Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Als je een film downloadt, heb je eigenlijk een keuze gemaakt om iets crimineels te doen. Wat speelt er allemaal mee met het maken van zo'n beslissing? Lees er meer over op Kennislink.
dr. Bart Schermer

Over dr. Bart Schermer

Toen Bart Schermer in 1996 ging studeren bestond er nog geen afstudeerrichting internetrecht. Twintig jaar later kunnen we niet meer zonder en is Bart Schermer universitair docent bij het Centrum voor Recht in de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. De grote vraag is: beschermt de wet ons eigenlijk wel voldoende tegen alles wat er gebeurt op het wereldwijde web?

We worden gesteund door: