icon_menuBijwonen

Mag de politie jouw computer hacken?

Lag de politie vroeger met een verrekijker in de bosjes te loeren naar een verdachte van een misdrijf, tegenwoordig zou de politie het liefste de computer van een verdachte hacken. Maar mag de politie dat wel? Dr. Bart Schermer (Universiteit Leiden) legt je uit welke opsporingsbevoegdheden de politie heeft in onze moderne, digitale wereld. Van gluren op je Facebook tot aan het inzetten van een virtueel kind om kinderpornoverdachten op te sporen: hoe ver mag de politie gaan? Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Inlichtingendiensten zoals de NSA onderzoeken veel online data om mogelijke criminelen te identificeren. Maar wat als jij je data niet zichtbaar wil hebben? Lees meer over hoe je de NSA te slim af kan zijn op Kennislink.
dr. Bart Schermer

Over dr. Bart Schermer

Toen Bart Schermer in 1996 ging studeren bestond er nog geen afstudeerrichting internetrecht. Twintig jaar later kunnen we niet meer zonder en is Bart Schermer universitair docent bij het Centrum voor Recht in de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. De grote vraag is: beschermt de wet ons eigenlijk wel voldoende tegen alles wat er gebeurt op het wereldwijde web?

We worden gesteund door: