icon_menuBijwonen

Waar is de stoere, rokende Marlboro-man heen?

Overal zie je ineens Amerikaanse merken: Pizza Hut, Starbucks, Coca Cola... Vroeger was ook de sigaret typisch Amerikaans en cool - nu niet meer. Waarom is dit veranderd?

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo’n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van “Hoe zwaar is licht?” tot “Hoeveel mensen kan de wereld aan?“: alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Melvin Wevers het over heeft? Check de NWA-route over levend verleden. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen. 

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.‘De roker van de toekomst is een Chinese vrouw’. In Nederland neemt het aantal rokers langzaam af. In China richten sigarettenfabrikanten zich nu specifiek op meisjes, ze adverteren ermee dat roken hen cool en interessant zou maken.


 

Dr. Melvin Wevers

Over Dr. Melvin Wevers

Dr. Melvin Wevers is historicus aan de Universiteit Utrecht.

We worden gesteund door: