icon_menuBijwonen

Waarom eten we het liefst elke dag patat?

Vet is een langzaam dodend vergif. Toch eten we maar al te graag een patatje met mayonaise, bitterballen bij een biertje of halen we een pizza als we geen zin hebben om te koken. Als we weten hoe slecht vet voor ons lichaam is, waarom eten we het dan? Professor Ravesloot vertelt in dit college waar onze vetzucht vandaan komt.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.   Wetenschappers zijn al jaren op zoek naar genen die belangrijk zijn bij overgewicht. En weer is een klein succes geboekt. Lees meer. 
prof. dr. Jan-Hindrik Ravesloot

Over prof. dr. Jan-Hindrik Ravesloot

Professor Jan Hindrik Ravesloot (1961) is als hoogleraar Fysiologie verbonden aan het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Samen met zijn researchgroep doet hij onderzoek naar transportprocessen in hartcellen. Door zijn studenten wordt hij geprezen voor zijn bevlogenheid en humoristische benadering van zijn vak.  Professor Ravesloot werd dan ook door zijn studenten beloond met diverse onderwijsprijzen waarvan de laatste door de studenten Biomedische Wetenschappen 2012-2013.

We worden gesteund door: