icon_menuBijwonen

Waarom hebben optimisten minder pijn?

Dr. Jantine Boselie doet aan Maastricht University onderzoek naar de invloed van optimisme op mensen met chronische pijn. Toch zijn haar bevindingen niet alleen voor die mensen nuttig. Ze geeft een aantal praktische tips waardoor ook jij met je optimisme aan de slag kan.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'Zijn pijn, haar pijn'. Er is buiten het verschil in pijnervaring tussen optimisten en pessimisten, ook een sekseverschil bij het signaleren van pijn vastgelegd. Een team van Amerikaanse en Canadese wetenschappers ontdekte dat chronische pijn bij mannelijke en vrouwelijke muizen via verschillende signaalroutes tot stand komt.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Jantine Boselie het over heeft? Check de NWA-route over menselijk gedrag. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Dr.  Jantine Boselie

Over Dr. Jantine Boselie

Dr. Jantine Boselie doet aan Maastricht University onderzoek naar de invloed van optimisme op mensen met chronische pijn.

We worden gesteund door: