icon_menuBijwonen

Waarom is de aarde niet zo bijzonder?

Daphne Stam (TU Delft) speurt de hemel af naar "biosignatures", oftewel tekenen van leven elders in het heelal. Zo spot ze bijvoorbeeld regenbogen op planeten miljoenen lichtjaren ver weg. Hoe doet ze dat?

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Daphne Stam het over heeft? Check de NWA-route over oorsprong van leven. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Dr. Daphne Stam

Over Dr. Daphne Stam

Daphne Stam speurt de hemel af naar "biosignatures", oftewel tekenen van leven elders in het heelal. Zo spot ze bijvoorbeeld regenbogen op planeten miljoenen lichtjaren ver weg. Hoe doet ze dat?

We worden gesteund door: