icon_menuBijwonen

Waarom is dé Chinees succesvoller dan McDonald’s?

In een aantal decennia is de afhaalchinees een begrip geworden in Nederland. Maar hoe Chinees is een Chinees restaurant eigenlijk? Timo de Rijk (TU Delft/Universiteit Leiden) betoogt dat we in feite al jarenlang door "de Chinees" gefopt worden - al willen we er zelf ook wel erg graag in geloven!   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Is andijviestamppot eigenlijk wel Nederlands? Uit onderzoek van Jacques Meerman blijkt dat de stamppot nog geen honderd jaar oud is en dat Nederland helemaal geen oer-Hollands gerecht heeft. Lees verder op kennislink.nl
prof. dr.  Timo de Rijk

Over prof. dr. Timo de Rijk

Professor Timo de Rijk is hoogleraar aan de TU Delft en aan de Universiteit Leiden en bestudeert de historische en culturele betekenis van design. Kom je in zijn kamer dan tref je de meest vreemde objecten aan: van paars kunsthaar, flessen WC-eend tot het halve interieur van de lokale afhaalchinees. Dit klinkt misschien als een uitspraak van iemand die een bril draagt met een aanzienlijk montuur, maar dit soort producten hebben ons leven veranderd. Professor De Rijk laat je zien welke bijzondere verhalen er schuilgaan achter producten als nr. 36 van de afhaalchinees.  

We worden gesteund door: