icon_menuBijwonen

Waarom is de ene taal succesvol en sterft de andere uit?

Volgens professor De Swaan werd in het verleden het gebruik van een taal indien nodig afgedwongen met een oorvijg, een tik met de liniaal òf de punt van de bajonet. Overheden hebben de macht om alle inwoners te verplichten tot het gebruik van een specifieke taal. Maar volgens professor De Swaan heb je het pas echt goed voor elkaar wanneer mensen uit eigen belang jouw taal willen spreken, ongeacht waar ter wereld zij zich bevinden. In dit college vertelt professor De Swaan hoe je dit kunt bereiken. Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Op de wereld worden duizenden verschillende talen gesproken. Toch komen al deze talen voort uit een gemeenschappelijk voorstadium. Promovenda Marieke Schouwstra deed onderzoek naar de manier waarop zinsstructuren zijn ontstaan. Lees meer.
prof. dr. Abram de Swaan

Over prof. dr. Abram de Swaan

Abram de Swaan is universiteitshoogleraar sociale wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en een geboren verteller. Volgens ingewijden behoort hij tot de absolute top in zijn vakgebied.

We worden gesteund door: