icon_menuBijwonen

Waarom kan iedereen er in de toekomst zo uitzien zoals hij of zij wil?

Je lichaam is eigenlijk een soort grote reserve-onderdelen-winkel. Mocht je verlegen zitten om nieuwe oogkassen, nieuwe borsten of een nieuwe neus: je kunt het allemaal maken met behulp van andere delen van je lijf. Handig toch? Zeker, maar volgens prof. dr. Irene Mathijssen (Erasmus MC) kan dat allemaal nog veel beter. Welke spannende nieuwe technieken daarbij gaan helpen weet je na het kijken van dit college. Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
De ontwikkeling van 3D-printers gaat razendsnel en dat is niet alleen goed nieuws voor de industrie, maar zeker ook voor de medische wereld. Kunnen er al bijna levende stukjes weefsel afgedrukt worden? Lees meer op Kennislink.
prof. dr. Irene Mathijssen

Over prof. dr. Irene Mathijssen

Prof.dr. Irene Mathijssen is plastisch chirurg en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit op het gebied van "craniofaciale afwijkingen" - ofwel afwijkingen aan de schedel en het gezicht. Met chirurgische precisie en een grote passie voor haar uitdagende vakgebied legt ze je uit voor welke grote uitdagingen de plastische chirurgie telkens weer staat. (foto: Levien Willemse)

We worden gesteund door: