icon_menuBijwonen

Kan wiskunde je helpen met je date?

Onderhandelen vinden we als mens erg moeilijk. We moeten in gedachten houden wat we zelf willen, wat we denken dat de ander wil, en strategisch denken over hoe we de onderhandeling dan moeten aanpakken. Geen wonder dat het ook wel eens mis gaat. Dr. Tim Baarslag vertelt je wat de oplossing is.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

‘Wiskunde vindt prins op witte paard’
Datingsites werken met wiskundige modellen om mensen met elkaar te matchen. Deze algoritmes houden van alles bij, van je salaris en IQ tot hoe je je navigeert door de datingsite.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Tim Baarslag het over heeft? Check de NWA-route over smart industry. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

NWO Veni-laureaat, Dr. Tim Baarslag

Over NWO Veni-laureaat, Dr. Tim Baarslag

Dr. Tim Baarslag is wiskundige, heeft een Venibeurs gekregen van NWO en is werkzaam bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica.

Met de steun van