icon_menuBijwonen

Waarom kun je doodgaan na het eten van een pinda?

"A kiss from death", kopte een krant toen een meisje overleed na een zoen van haar vriendje die pindakaas gegeten had. Het verhaal bleek niet helemaal te kloppen, maar er gaan wel degelijk mensen dood na het eten van een pinda. Hoe dat kan en of we ook iets kunnen doen tegen voedselallergieën in het algemeen legt dé allergie-expert van Nederland je uit in dit college: Huub Savelkoul (WUR) Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Waar de een gemakkelijk hele zakken borrelnootjes naar binnen werkt, is een enkele pinda voor de ander al levensgevaarlijk. Waarom reageert je lichaam zo, en kun je er iets aan doen? Lees meer over dodelijke lekkernijen op Kennislink.
prof. dr. Huub Savelkoul

Over prof. dr. Huub Savelkoul

Een grote passie voor onderwijs, dat typeert prof. dr. Huub Savelkoul, die niet voor niets Docent van het Jaar (WUR) werd in 2014. Zijn vakgebied is Celbiologie en Immunologie, wat betekent dat hij gefascineerd is door ons buitengewoon vernuftige immuunsysteem. Soms laat je immuunsysteem een steekje vallen en word je ziek. Wat kunnen we daartegen doen? (foto: Guy Ackermans)

We worden gesteund door: