icon_menuBijwonen

Waarom kun je door blijven eten terwijl je eigenlijk al vol zit?

Je hebt al een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en toetje op, en dan is-ie daar ineens: de kaasplank. Hoe is het mogelijk dat je door kunt blijven eten terwijl je al vol zit? Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie (Wageningen UR), legt je uit wat hier de verklaring voor is en waarom dat ooit nuttig was.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

De laterale hypothalamus controleert de eetlust en daardoor hoeveel weerstand je kunt bieden aan (nog) een snack. Hersenonderzoekers hopen met een ‘schakelaar’ de laterale hypothalamus aan en uit te kunnen zetten en zo vreetbuien uit te bannen. Lees verder op Kennislink.nl.

 
prof. dr. Renger Witkamp

Over prof. dr. Renger Witkamp

Renger Witkamp is hoogleraar Voeding en Farmacologie aan Wageningen University. Je kunt bij hem terecht met zo ongeveer al je vragen over de effecten van voeding en geneesmiddelen op je gewicht en op je gezondheid in het algemeen. Ook onderzoekt hij de wisselwerking tussen voeding en geneesmiddelen. Uit zijn onderzoek blijkt dat "one drug fits all" al net zo onwaar als "one size fits all".

Met de steun van