icon_menuBijwonen

Waarom kun je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeten?

Kijk jij ook altijd zo uit naar dat onderste chocoladepuntje van je ijshoorntje? Wat er aan de hand is met de vetten in de chocolade in dat puntje en hoe die chocolade dankzij katalysatoren gezonder is geworden, vertelt scheikundige Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) in dit college. Kruip dus met of zonder ijsje op de bank en geniet van dit college (en van je ijsje :))! Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Van lezen bij te weinig licht krijg je slechte ogen en van ’s avonds laat eten word je dik. We hebben het allemaal wel eens gehoord, maar klopt het ook? Kennislink dook in de wereld van de medische mythe ‘van chocolade krijg je puistjes.'
prof. dr. ir. Bert Weckhuysen

Over prof. dr. ir. Bert Weckhuysen

Je staat er vast nooit bij stil, maar zo ongeveer alles in het dagelijks leven wordt beïnvloed door katalysatoren. Van de brandstof die je verbruikt tot aan het voedsel dat je eet. Prof. dr. ir. Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) kreeg een Spinozapremie (een belangrijke onderzoeksprijs) en laat je in zijn colleges zien waarom iedereen zou moeten weten wat katalysatoren doen! (foto: UU/Ivar Pel)  

We worden gesteund door: