icon_menuBijwonen

Waarom kun je van rood vlees en rode wijn kanker krijgen?

Een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid, toch? Maar rood vlees dan weer niet, of valt het toch wel mee? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is? Ellen Kampman (Wageningen University) legt je uit hoe we erachter zijn gekomen dat vaak rood vlees eten niet gezond is (en hoe groot dat effect dat eigenlijk is op het krijgen van kanker) en.... waarom rode wijn toch minder gezond is dan je denkt.   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Ellen Kampman schreef al eerder over dit onderwerp op NEMO Kennislink.  
prof. dr. Ellen Kampman

Over prof. dr. Ellen Kampman

Als hoogleraar Voeding en Kanker weet Ellen Kampman (Wageningen University) precies welke beweringen over de relatie tussen gezondheid en voeding kloppen en vooral welke totale onzin zijn. En dat zijn er nogal wat.

We worden gesteund door: