icon_menuBijwonen

Waarom lucht huilen niet op?

 

Onze huilexpert prof. dr. Ad Vingerhoets vertelt je waarom de een meer huilt dan de ander, en wat het effect daarvan is op de mensen om hen heen.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'De wetenschap van waterlanders'. Weet jij nog waar en wanneer je voor het laatst hebt gehuild? Luchtte dat op of voelde je je na afloop nog steeds verdrietig? In dit artikel legt Ad Vingerhoets uit waarom mensen huilen.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Ad Vingerhoets het over heeft? Check de NWA-route over menselijk gedrag. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Prof. dr. Ad Vingerhoets

Over Prof. dr. Ad Vingerhoets

Prof. dr. Ad Vingerhoets is verbonden aan de Universiteit Tilburg. Hier doet hij onderzoek naar onze emoties, en in het bijzonder: huilen.

We worden gesteund door: