icon_menuBijwonen

Waarom moeten we als mens jaloers zijn op bacteriën?

Wist je dat er een bacterie bestaat die zelfs zelfs het Guinness Book of World Records gehaald heeft? Deze bacterie kan iets waar wij als mens jaloers op zijn. Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit legt je in dit college alles uit over de wonderlijke wereld van de bacterie. Kijken dus, er gaat gegarandeerd een onzichtbare wereld voor je open! Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

De Deinococcus Radiodurans bacterie werd door het Guinness Book of World uitgeroepen tot ’s werelds taaiste bacterie: deze bacterie is bestand tegen hoge doses radioactiviteit en kan ze gebruikt worden om verontreinig water en bodem op te ruimen. Lees meer over uiterst handige bacteriën op Kennislink.nl

 
prof. dr. Remco Kort

Over prof. dr. Remco Kort

Microbioloog prof.dr. Remco Kort (Vrije Universiteit van Amsterdam) is gefascineerd door de voor ons onzichtbare wereld: die van de micro-organismen. Zijn missie is om een groot publiek kennis te laten maken met allerlei bijzondere bacteriën en slimme schimmels, die we niet kunnen missen in ons dagelijks leven. Met zijn onderzoek naar tongzoenen haalde hij de internationale media. (foto: Sacha de Boer)

We worden gesteund door: