icon_menuBijwonen

Waarom tranen onze ogen als we huilen?

Prof. dr. Ad Vingerhoets doet aan de Universiteit Tilburg onderzoek naar onze emoties, zijn specialiteit? Huilen. Vanavond zal hij ons meer vertellen over waarom mensen de enige zoogdieren zijn die huilen, en waarom de ene mens meer huilt dan de andere.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

'Een lege maag in de rechtszaal'. Rechtsspraak is niet perfect, deels omdat rechters ook maar mensen zijn. Dit is zeer belangrijk en heeft invloed op de straffen van misdadigers. Uit onderzoek bleek dat Israëlische rechters zouden na een lunchpauze namelijk veel milder oordelen dan vlak ervoor.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Ad Vingerhoets het over heeft? Check de NWA-route over menselijk gedrag. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Prof. dr. Ad Vingerhoets

Over Prof. dr. Ad Vingerhoets

Prof. dr. Ad Vingerhoets is verbonden aan de Universiteit Tilburg. Hier doet hij onderzoek naar onze emoties, en in het bijzonder: huilen.

We worden gesteund door: