icon_menuBijwonen

Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen?

Professor Erik Scherder vertelde in zijn eerste drie colleges over manieren waarop je je brein kunt onderhouden en zelfs ontwikkelen. Deze keer voegt hij daar een nieuwe component aan toe: ook kauwen blijkt goed te zijn voor je geheugen. En dat roept meteen de vraag op waarom we onze ouderen in verpleeghuizen zo vaak vanillevla en pap voeren.
Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Onze hersenen hebben niet alleen baat bij bewegen, ook een beetje meer daglicht heeft een positief effect op de geestelijke vermogens van  dementerende ouders.   Een industrieel ontwerper ontwikkelde daarom een lichttafel voor ouderen. Lees meer.  
prof. dr. Erik Scherder

Over prof. dr. Erik Scherder

Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: "Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over."

Met de steun van