icon_menuBijwonen

Wanneer is verrot voedsel juist goed voor je?

Ooit wel eens een hap genomen van iets wat beschimmeld was? Niet erg smakelijk. Toch zijn er allerlei soorten voedingsmiddelen die we juist te danken hebben aan schimmels, bacterien en gisten. Hoe kan het dat die voedingsmiddelen juist wel lekker en goed voor je zijn? Microbioloog Remco Kort (Vrije Universiteit) legt het je uit. Meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.

Veel van onze favoriete voedingsmiddelen zijn voorgekauwd door bacteriën, gisten of andere kleine diertjes. Kinderen hebben een natuurlijk afkeer van deze bedorven voedingsmiddelen. Waarom vinden volwassenen rottende dingen dan wel lekker? Lees er meer over op Kennislink.nl

prof. dr. Remco Kort

Over prof. dr. Remco Kort

Microbioloog prof.dr. Remco Kort (Vrije Universiteit van Amsterdam) is gefascineerd door de voor ons onzichtbare wereld: die van de micro-organismen. Zijn missie is om een groot publiek kennis te laten maken met allerlei bijzondere bacteriën en slimme schimmels, die we niet kunnen missen in ons dagelijks leven. Met zijn onderzoek naar tongzoenen haalde hij de internationale media. (foto: Sacha de Boer)

We worden gesteund door: