icon_menuBijwonen

Wanneer komt er groente en fruit uit de 3D printer?

Het klinkt als iets uit een science-fiction film: een voedselprinter die elke groente- of fruitsoort die je maar kunt bedenken, weet te printen. Toch is dit geen toekomstmuziek! Op kleine schaal gebeurt dit al en fysioloog prof. dr. Mark Post (Maastricht University) legt uit hoe. Verder licht hij toe of we met deze techniek in de nabije toekomst ook een mals biefstuk kunnen printen. Wie weet behoort de voedselprinter over vijftig jaar wel tot de standaard keukenuitrusting! Meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Wil je weten waar we de 3D-printer verder nog voor kunnen ge- en misbruiken? Lees hier verder.
prof. dr. Mark Post

Over prof. dr. Mark Post

Mark Post is als hoogleraar vasculaire fysiologie verbonden aan de Universiteit Maastricht, maar de meeste mensen kennen hem als de vleesprofessor. In 2013 is professor Post wereldnieuws als hij de eerste hamburger van kweekvlees presenteert.

We worden gesteund door: