icon_menuBijwonen

Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is?

Stel, je bent chocoladerepenfabrikant en je weet dat cacao gezonde effecten op de gezondheid heeft. Mag je dan op je chocoladereep zetten dat-ie goed voor je is? Alie de Boer (Maastricht University) weet precies . Ok, leuk, maar word ik dan niet meer ziek als ik genoeg tomaten eet? En in een wereld waarin elk product zo'n beetje een 'gezondere' of 'bewuste keuze' is, hoe zit 't überhaupt met de geloofwaardigheid van dit soort uitspraken?   Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. Voedingsmiddelen met een gezondheidsclaim, doen ze echt wat ze beloven? Of is het slechts een slimme verkooptruc? Hoogleraar voeding en gezondheid Frans Kok meent dat je je dat altijd moet afvragen bij voedselclaims, vertelt hij op  NEMOKennislink.
dr. Alie de Boer

Over dr. Alie de Boer

Alie de Boer (Maastricht University) kan zich enorm verbazen over de creativiteit waarmee voedselclaims worden gedaan op sommige producten: dat een likje boter je cholesterolgehalte naar beneden kan halen of dat het eten van een handvol besjes je immuunsysteem weer 're-boost'. Alie doet hier dan ook diepgravend onderzoek naar zodat die claims niet zomaar op de verpakking terecht komen.

We worden gesteund door: