icon_menuBijwonen

Zorgt jouw tandpasta voor het volgende milieuprobleem?

Tandpasta, een motorhelm, zonnebrand en erwtensoep. Ogenschijnlijk producten die niet zoveel met elkaar te maken hebben. Door de nanotechnologie is dit toch wel het geval! Dr. ing. Martina Vijver legt uit waarom!

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen. ‘Het luchtje aan antizweetkleding’. Nanodeeltjes zilver worden steeds vaker verwerkt in producten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden in kleding om zweetgeur weg te nemen. Maar hoe veilig is dat?

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Martina Vijver het over heeft? Check de NWA-route over nanotechnologie. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

NWO Vidi-laureaat, Dr. ing. Martina Vijver

Over NWO Vidi-laureaat, Dr. ing. Martina Vijver

Dr. ing. Martina Vijver is nano-toxicoloog en heeft een VIDI beurs gekregen voor haar onderzoek aan de Universiteit Leiden.

We worden gesteund door: