icon_menuBijwonen

Waarom lezen vrouwen zulke slechte boeken?

Is een literair boek écht beter dan een vrouwenboek? Corina Koolen vertelt je waarom het in hokjes delen van chicklits en "echte" literatuur vaak verkeerd is.

Wil je meer weten?
Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
‘Hét lezende brein bestaat niet’. Met een fijn boek beleef je elke keer iets nieuws, door in gedachten mee te leven met de hoofdpersoon. En deze beleving van fictie is voor iedereen anders, ontdekten Nijmeegse hersenonderzoekers Roel Willems en Annabel Nijhof.

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Corina Koolen het over heeft? Check de NWA-route over levend verleden. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

MA Corina Koolen

Over MA Corina Koolen

Corina Koolen is literatuur onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam

Met de steun van