icon_menuBijwonen

Wie is er eigenlijk de baas op het internet?

Heb jij er ooit bij stil gestaan hoe het internet ontstaan is? En heb je wel eens nagedacht over wie er sindsdien eigenlijk de baas is over datzelfde internet? Voor het antwoord op die vraag moet je bij rechtsgeleerde dr. Bart Schermer (Universiteit Leiden) zijn. Wist je dat er zelfs één iemand geweest is die per ongeluk even de baas was van het internet? Wie dat was en hoe het met hem afgelopen is, dat hoor je in dit college. Wil je meer weten? Als je enthousiast bent geworden, kun je bij Kennislink meer over dit onderwerp lezen.
Als je de baas van het internet bent, wat heb je dan eigenlijk in handen? Veel mensen weten niet hoe het fysieke world wide web eruitziet. Lees meer over de ontelbaar veel kabeltjes van het internet op Kennislink.
dr. Bart Schermer

Over dr. Bart Schermer

Toen Bart Schermer in 1996 ging studeren bestond er nog geen afstudeerrichting internetrecht. Twintig jaar later kunnen we niet meer zonder en is Bart Schermer universitair docent bij het Centrum voor Recht in de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. De grote vraag is: beschermt de wet ons eigenlijk wel voldoende tegen alles wat er gebeurt op het wereldwijde web?

Met de steun van