icon_menuBijwonen

Waarom kun je doodgaan na het eten van een pinda?

Listen on Apple Podcasts
"A kiss from death", kopte een krant toen een meisje overleed na een zoen van haar vriendje die pindakaas gegeten had. Het verhaal bleek niet helemaal te kloppen. Toch gaan er wel degelijk mensen dood na het eten van een pinda. Hoe dat kan en of we ook iets kunnen doen tegen voedselallergieën in het algemeen legt dé allergie-expert van Nederland, Huub Savelkoul van de Wageningen Universiteit, je uit in deze podcast
prof. dr. Huub Savelkoul

Over prof. dr. Huub Savelkoul

Een grote passie voor onderwijs, dat typeert prof. dr. Huub Savelkoul, die niet voor niets Docent van het Jaar (WUR) werd in 2014. Zijn vakgebied is Celbiologie en Immunologie, wat betekent dat hij gefascineerd is door ons buitengewoon vernuftige immuunsysteem. Soms laat je immuunsysteem een steekje vallen en word je ziek. Wat kunnen we daartegen doen? (foto: Guy Ackermans)

Met de steun van