5 charismatische onderzoekers en professoren breken de wereld van wetenschap voor je open. Alles wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid. 

 

Binnenkort onthullen we het programma. 

Word je graag verrast? Klik op de knop 'Bijwonen' en reserveer alvast jouw ticket!

 

Prijs: €9,99,-

 

 

event_available 17 maart

access_time20:00

placeClub Air Amsterdam

christiaan vinkers.jpg

Kun je jouw stress-systeem resetten?

Door: Dr. Christiaan Vinkers - VUmc
christiaan vinkers.jpg

Wie heeft er geen last van stress? Geen zorgen, een beetje stress is best gezond. Ons lichaam zit namelijk prachtig in elkaar. We hebben een bijzonder robuust stress-systeem dat best wel een stootje kan hebben. Van een flinke adrenaline-rush herstel je dan ook tamelijk snel. Maar het wordt een ander verhaal als je last krijgt van langdurige stress. In plaats van dat je lichaam herstelt kan het blijven sudderen in de stress toestand. Op lange termijn word je hierdoor kwetsbaarder voor ziektes, kwaaltjes en zelfs psychiatrische stoornissen. Psychiater Christiaan Vinkers (VUmc) ziet dit steeds vaker en wil dan ook graag het stress-systeem resetten!

dan jin wu.jpg

Rolt er straks een kloppend hart uit de printer?

Door: Dan Jing Wu, MSc - TU Eindhoven
dan jin wu.jpg

Er is nog altijd een groot tekort aan orgaandonoren. Maar hoe mooi zou het zijn als we op aanvraag gewoon een goed werkend hart kunnen printen uit de 3D printer. Klinkt bizar, maar de wetenschap is hard op weg! Dan Jing Wu (TU Eindhoven) is biomedisch technoloog en ontwerpt kunstmatig lichaamsweefsel in het lab. Misschien is dit wel het begin van een volledig kunstmatig hart dat echt bloed rond pompt?

Patrick Verwijmeren.jpg

Wat is de kunst van beleggen?

Door: Prof. dr. Patrick Verwijmeren - Erasmus Universiteit Rotterdam
Patrick Verwijmeren.jpg

Oef, wat zijn de spaarrentes ontzettend laag. Je geld op de bank zitten is dan ook niet aantrekkelijk. Maar wat doe je er dan mee? Je geld beleggen in aandelen is een goede oplossing. Maar daar kleven risico’s aan vast, want stel de beurskoers zakt ineens in elkaar? In dit college vertelt professor Patrick Verwijmeren hoe je het best kunt beleggen in aandelen en hoe investeren in een mooi schilderij je op de lange termijn best wel eens veel geld zou kunnen opleveren.

karin van der tuin.jpg

Waarom krijgen kinderen kanker?

Door: Dr. Karin van der Tuin - LUMC
karin van der tuin.jpg

Kanker is een nare ziekte die bij ouderen vaak voorkomt. Maar waarom krijgt een jong kind dan kanker? Is dat gewoon pech? Geneticus Karin van der Tuin (LUMC) probeert antwoord te krijgen op deze vragen en onderzoekt de dna-code van kinderen om die desastreuze fout in hun genen te ontdekken.

lennart de groot.jpg

Hoe beschermt de aarde onze WiFi tegen de zon?

Door: Dr. Lennart de Groot - Universiteit Utrecht
lennart de groot.jpg

Dagelijks worden wij door de zon bekogeld met enorme hoeveelheden gevaarlijke zonnedeeltjes! Deze deeltjes zouden ons leven behoorlijk in de war kunnen schoppen, want jouw WiFi en telefoon werkt dan niet meer! Gelukkig hebben we een magneetveld dat zich als een schild om onze aarde vormt en al deze deeltjes op tijd afkaatst! Maar de vorm en sterkte van dit veld verandert voortdurend en zou wel eens helemaal om kunnen keren! Lennart de Groot (Universiteit Utrecht) onderzoekt hoe het magneetveld sinds het begin van de aarde is verandert en hoe we dit kunnen voorspellen.