event_available 29 oktober

access_time20:00 uur

placeAIR Amsterdam

susan van hooren.jpeg

Hoe kan een bepaalde beweging jou blij of juist verdrietig maken?

Door: Prof. dr. Susan van Hooren - Open Universiteit
susan van hooren.jpeg

"It's the way she moves" - iemands lichaamstaal kan veel onthullen over wat iemand denkt of voelt. Geeft iemand jou bij binnenkomst een slap handje, dan wijst dat er al snel op dat iemand niet lekker in zijn vel zit. Maar omgekeerd werkt het ook: een bepaalde beweging kan ervoor zorgen dat jij je blijer gaat voelen. Een andere beweging maakt je triest. In dit college vertelt Susan van Hooren (Open Universiteit) hoe beweging jouw emoties kan beïnvloeden en hoe we dit door middel van danstherapie kunnen gaan toepassen in de praktijk.

niels deen.jpg

Tank jij straks ijzer?

Door: Prof. dr. ir. Niels Deen - TU Eindhoven
niels deen.jpg

Niet elektrisch, niet op waterstof, maar op ijzer rijden! Volgens professor Niels Deen (TU Eindhoven) is dat hét alternatief voor duurzaam autorijden. In dit college vertelt hij je hoe jij straks ijzer tankt én hoe verroest ijzer ons vervolgens kan helpen aan een constante toevoer van energie. Start dus vooral met het verzamelen van je verroeste metalen om straks nooit meer zonder brandstof te zitten!

Teun Dekker.jpg

Wat maakt complexe problemen complex?

Door: Prof. dr. Teun Dekker - Universiteit Maastricht
Teun Dekker.jpg

We hebben dagelijks te maken met complexe problemen. Een oplossing vinden voor zo'n probleem is lastig en pakt meestal niet voor iedereen even goed uit. Het is vaak een kwestie van wikken en wegen om tot te beste beslissing te komen. Politiek filosoof Teun Dekker (Universiteit Maastricht) legt in dit college uit wat de essentie van een probleem oplossen is en hoe het afwegen van keuzes jou kan helpen in onze democratische samenleving.